Evenemang 

Axels Sportklubb strävar efter att ordna varierade evenemang där alla skall ha möjlighet att delta med låg tröskel.  

ASK-sitzen och årsmötet 

ASK-sitzen är en sitz dit alla som någonsin suttit i styrelsen är inbjudna. Årets värdinnor fixar förstås maten till sitzen, och traditionsenligt skall varje maträtt innehålla ärter. Föregående års styrelse står för programmet, som kan bestå av nästan vad som helst. Årsmötet ordnas i början av den nya styrelsens verksamhetsperiod, och det är under detta möte som föregående års styrelse får ansvarsfrihet. Traditionsenligt bjuder värdinnorna på hembakade bullar under mötet. 

Axelmaraton  

Axelmaraton är ett lopp som går av stapeln i april, i regel veckan före wappveckan. Distansen är 16 km, och i dagens läge kan man utföra loppet på tre olika sätt: springandes, gåendes (casewalk) eller “DaTe-walk”, som sker gåendes men med aningen fler pauser och annat skoj på vägen. Målgången är vid stugan i Pargas, där deltagarna bjuds på ärtsoppa och har möjlighet att avnjuta ett skönt bastubad. 

Eldprowet 

Eldprowet är den sista prövningen innan förstaårsteknologerna förtjänat sina mössor. Självklart deltar Axels Sportklubb och håller en traditionsenligt sportig punkt. 

Gulissportdagen 

Under gulisveckan, i regel på onsdagen, ordnar ASK en sportdag riktad åt gulisarna. Detta ger gulisarna en chans att bekanta sig med vad föreningen har att erbjuda och vilka som är med i årets styrelse, vilken därmed kan kontaktas med låg tröskel för att till exempel ge önskemål om grenar som skulle kunna provas på tillsammans.  

Gulisstugkvällen 

ÅRETS HÖJDPUNKT FÖR GULISARNA!!! Stugkvällen består av bastubad, chill och en chans till att lära sig varandras namn och lära känna varandra bättre, men stugkvällen är också en bra chans att lära känna tutorerna och ASK:s styrelsemedlemmar bättre. På stugan bjuds gulisarna på den utsökta ärtsoppan och traditionsenligt slås spik i stubbe, vilket går ut på att försöka slå ner en spik i en stubbe med så få slag som möjligt. Före varje slag ska hammaren kastas upp i luften, och spiken ska slås med samma grepp som hammaren fångats med. 

StugpHaesten 

En av de vildare festerna som ordnas på stugan, eftersom vi gästas av inga mindre än våra älskade nordiska vänner plus deras värdar. En tomtejakt i miniatyrformat ordnas för de nordiska vännerna, och under kvällen sker också en landskamp i inget mindre än kolvning. 

Under StugpHaesten bjuds det på hot dogs och stämningen är svårslagen, och festen är en av de större orsakerna varför det lönar sig att vara värd när våra nordiska gäster besöker oss. 

Tomtejakt 

Tomtejakten är ett av de få evenemangen som ordnas på stugan dit precis alla Åbos studerande är välkomna, och man deltar med ett lag som består av 3–5 personer. Tomtejakten är en orienteringstävling, där det man söker efter är flaskor som är gömda i skogen. Hälften är fyllda med vatten (troll) och hälften är fyllda med kossu (tomtar). Utöver de normala tomtarna och trollen så finns det även en Stortomte. Stortomten gömmer sig på stortomteåkern, och det kan vara en utmaning att hitta och vinna över honom. När orienteringen är över bjuder värdinnorna på varm punsch och en sanslöst god ärtsoppa. Självklart är bastun också varm.