Chalmersspexet

fredag 25 nov 2022 19:00

Chalmersspexet i Åbo
Fredagen den 25 november 2022 kl 18.00
Studioscenen, Åbo Svenska Teater
Eriksgatan 13 B, 20100 Åbo


Kemistklubben vid Åbo Akademi rf är åter igen värdar för Chalmersspexets Åboföreställning. Spexet framförs av studerande från Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Årets titelkaraktär är H.C. Andersen. 

Hans Christian Andersen är Danmarks kanske främsta sagoberättare. Hans sagostunder lockar allt från ryktbara författare till kungligheter. När det gäller att handskas med människor utanför sagornas värld kan det dock hända att författaren brister något i sin teknik. 
-------------------
H. C. Andersen lever en lugn tillvaro i sin lilla stuga i pittoreska Odense i Danmark. Denna kan väl knappast hotas av tillfället att få läsa sina sagor på det kungliga slottet? Kung Fredrik VII verkar ju uppskatta sagorna och har bjudit in en uppsjö med kända gäster. Charles Dickens och hans dotter Kate har kommit ända från England för att lyssna och den mycket intelligenta filosofen Sören Kierkegaard har tagit tid från sitt späckade schema för att närvara. Att kungens faster, Prinsessan Charlotte av Danmark, mest verkar tycka att Andersen agerar förband för kvällens verkliga stjärna Jenny Lind gör detsamma. Andersens och Jennys förra möte var väldigt trevligt. Kanske fanns det till och med ett romantiskt intresse där? Jo så måste det vara. Hon fixade ju till och med till håret medan de pratade. Vad är detta rykte om en förlorad tronarvinge som pratas om på festen? Vem skulle det kunna vara och vad skulle kungligheterna göra om de fick tag på denne? 

Dörrarna öppnas kl 17.30. Välkomna!

 

Biljetter till spexet kan köpas på ticted via länken: https://www.ticted.com/sv/events/5411

Efter spexet kommer det att ordnas spexkalas på F, till denna sitz finns det endast 20 platser. Fysiska biljetter till teatern och biljetter till spexkalaset kommer att säljas tisdagen 15.11 kl 12 i Tfif & tek-loungen. Kom med på spexkalas och sitza med hela Chalmersspex-gänget!